Wakacyjny,rodzinny wyjazd nad polskie morze-Łeba, Ustka. Pierwszy wyjazd do Łeby. Jakoś polubiliśmy to miasteczko, będąc tu w roku ubiegłym. Drugie miasto to Ustka. Pierwszy wyjazd Wrocław-Łeba w czerwcu, drugi Wrocław-Ustka we wrześniu. Będąc zapalonymi rowerzystami zjeździliśmy wszystko co się dało, mając ze sobą swoje rowery.Udało się nam zobaczyć m.in.Łeba.:-wieżę Rowkół 115 m n.p.m-wejście na wieżę płatne,ale grosze;-skansen w Klukach-muzeum wsi słowińskiej,gdzie można spróbować swojskich wypieków (mniam :-)-ciastko (spory kawałek prosto z blachy kosztuje 3zł-warto); -g.Łącka 42 m n.p.m.-najwyższa wydma w okolicy-kilka km przed można wypożyczyć rower lub wypożyczyć go w mieście gdzie jest o wiele taniej (rower w mieście można wypożyczyć już od 20-25zł za dzień,na godziny od ok.4zł za godzinę).Wstęp do Parku to coś ok.5zł. Jadąc rowerem do wydmy mija się wyrzutnię rakiet (był tam od 40 roku hitlerowski poligon rakietowy);Po zejściu z Łąckiej można udać się na plażę w jej pobliżu.Polecam.Z samej Łackiej widok niesamowity, na jezioro i morze;-park dinozaurów-wstęp 25zł;-przystań statków m.in.do wydm i skansenu w Klukach,koszt ok. 60zł;-latarnie-m.in.Stilo-34m i Czołpino 25m. Spokojnie można dojechać lasem. Powrót lasem lub drogą asfaltową (nieco dalej);-przy plaży Neptun-zamek z 1905 roku;-2-3 km za miastem w osadzie Nowęcin jest stadnina koni, gdzie odbywają się zawody jeździeckie; Rowerami zjeździliśmy wszystko w mieście i daleko poza., co się tylko dało.Ustka:-port i molo;-usteckie łazienki;-pomniki usteckie etc.Rowerami zjeździliśmy całe miasto i zobaczyliśmy kilka fajnych miejsc w okolicy.M.in. trasa rowerami do Orzechowa szlakiem czerwonym i powrót przez Zapadłe.Fajne miejsca. Udało nam się nawet zobaczyć węża.Udało nam się zobaczyć tereny w poblży Lędowskich Wydm.